Universitatea din Pitești coordonează un nou proiect Erasmus+ pentru dezvoltarea competențelor asistenților sociali din mediul rural

Universitatea din Pitești va găzdui, în perioada 10-12 decembrie, prima întâlnire a echipei care va implementa, în următorii doi ani, proiectul Empowering Practitioners in Social Work from Rural Communities – EPSWRA (Împuternicirea practicienilor în asistență socială din comunitățile rurale). Acest nou proiect, în valoare de aproximativ 150.000 de euro și finanțat în cadrul programului Erasmus+, este coordonat de Facultatea de Științe ale educației, Științe sociale și Psihologie, prin Departamentul de Psihologie, Științe ale comunicării și Asistență socială.

La întâlnirea de lucru de la Universitatea din Pitești vor participa reprezentanți din cele șase țări partenere în proiect: St. Cyril and St. Methodius University of Veliko Turnovo – Bulgaria, The Institute of Psychosocial Development – IPSA – Grecia, Associazione Dar Voce – Italia, Asociația Contextos – Portugalia, Association for Developing Voluntary Work Novo Mesto – Slovenia, The Andalusian Municipality Fund for International Solidarity – FAMSI – Spania.

Grupul țintă al proiectului este format din asistenți sociali și persoane care au atribuții în domeniul asistenței sociale, dar fără o diplomă care să ateste acest fapt, și care lucrează în zone defavorizate (mediu rural și chiar orașe mici). Scopul proiectului este dezvoltarea unui cadru non-formal și permanent de împuternicire a practicienilor în domeniul asistenței sociale din zonele rurale a șapte țări europene (România, Bulgaria, Italia, Grecia, Portugalia, Slovenia și Spania), în vederea creșterii gradului de participare a acestora la viața comunității și dezvoltării de abilități complementare care să îi ajute să facă față problemelor sociale curente ale grupurilor vulnerabile din comunitățile lor.

Lasă un comentariu

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe